5 saker som får mig att må bra

5 saker som får mig att må bra!

Tennis

Älskar att spela tennis. Det är intensivt, snabbt och helt fantastiskt roligt. Dessutom roligt att titta på. Min favoritsport, både att spela, titta på och spela som TV- och datorspel.

Meditation och Qigong

Rena rama motsatsen till tennis är meditation. Det håller en klar i skallen och ger balans. Jag håller också på att lära mig Qigong. Det är också meditation fast i rörelse. Man mår bra av det.

Massage

Kroppen behöver en riktigt kärleksfull behandling då och då. Och det är ju så klart massage det handlar om. Man känner sig så lätt i kroppen och så glad efteråt. Helst vill jag bo på en spa-anläggning flera dagar och bli grymt bortskämd med behandlingar. Men en massage efter träningen eller på lunchrasten går också bra.

Skratta

Man mår så mycket bättre om man har roligt och får skratta. Visste du att skratt ger ansiktsmusklerna träning och massage så att huden åldras långsammare? Skratt är den bästa ansiktskrämen. Att skratta är det bästa sättet att frigöra det läkande, helande må-bra-hormonet serotin. Och så är det grymt bra träning. Man bränner många kalorier. 15 minuters skratt motsvarar hela 30 minuters sit-ups. Det du! Och vem orkar göra sit-ups hela 30 minuter om dagen? Och varför ska man överhuvudtaget göra det när man kan skratta istället? Ett avsnitt Seinfeld om dagen håller doktorn borta!

Choklad

Nästan bäst av allt är ändå choklad. Det motverkar stroke, är bra för hjärtat och tro det eller ej så är det bra för synen. Choklad innehåller något som heter flavonoider som ökar blodflödet till näthinnan, vilket leder till att man ser bättre. Det gäller framför allt när det är svårt att urskilja kontraster som vid regn och dimma.

”På frågan om de brukade äta choklad så sa 20 procent av testpersonerna att de avstod helt. Men i genomsnitt åt testpersonerna 7 gram per dag. Och vissa åt uppåt 100 gram.

Det visade sig att de som åt mest choklad löpte 11 procent lägre risk att drabbas av och 45 procent lägre risk att dö av hjärt-kärlsjukdomar. Sannolikheten för att hamna på sjukhus eller dö på grund av hjärtinfarkt var 9 procent lägre. Dessutom var risken att få en stroke 23 procent lägre för de som åt mest choklad.”

Källa

 

 

You May Also Like

About the Author: Linnea

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *