Att fotografera gör mig glad

Älskar att vara ute i  naturen och ta fina foton. Jag är inte så bra på fotoshoppa och sånt, men naturen ska ju få vara ifred. Just nu håller jag på att lära mig allt om en massa linser och hur man använder dom på olika avstånd. Jag har inte riktigt engagerat mig så mycket i det tekniska tidigare, men nu försöker jag bli lite mer avancerad. Jag är ju inte  samma klass som någon sån där bra fotograf i Stockholm,  men jag försöker bli bättre. Så kanske någon gång snart så når jag dit.

Det här är en jättefin bok om naturfotografi som jag rekommenderar, den är öppen och har många fina bilder man kan njuta av. ”Fotografera fåglar & vilda djur: naturfotografens 101 bästa råd” heter den. Så den är lite mer för hardcore naturfotografer, men man lär sig så mycket som alla som gillar fotografer kan ta till sig och lära sig av. En annan bok som jag har köpt är den här,Fotografi, kameror och digital teknik : konsten att fokusera. Den är också bra och lär läsaren så mycket om digital teknik. En foto- och kamera-bok för moderna fotografer helt enkelt.

Det finns så mycket möjligheter nu förtida. Men jag saknar att lägga in en riktig film i kameran, att dra ut den där remsan och passa in den i kameran. Och så att framkalla själv är magiskt. Att föra över fotot på ett riktigt bra fotopapper och sen lägga dom i de där baden som man lägger bilderna i. Det är speciellt. Det finns en del såna kurser kvar man kan gå, men det är rätt så sällsynt numera tror jag. Hoppas bara att det inte försvinner helt. Med riktigt fotograferande ska man liksom känna allt fysiskt. Man ska ju också få göra det på gammalt äkta sätt för att känna hur det är. Man får ju bättre känsla och kanske lite mera respekt på det sättet. Tror du inte det? Idag görr ju kameran allting automatiskt, man behöver inte tänka själv. Men om man förstår allting själv genom att tänka så tror jag också att man blir en bättre fotograf. Det tror jag är viktigt.

You May Also Like

About the Author: Linnea

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *