Bästa receptet på Fransk Potatissallad?

Kan du inte tipsa om recept på fransk potatissallad? Nu är det ju sommar, den kom snabbt när den väl kom och värmen verkar hålla i sig. Bästa sommarmaten är ju en fransk potatissallad. Jag gillar inte såna där potatissallader med tjocka såser, creme fraiche eller grädde. Värst är det när de är gjorda på mjölig överkokt potatis så det bara blir en äcklig gegga av allting.

Nä, man ska kunna känna olika konsistenser, det ska vara tydliga strukturer och allt ska kunna separeras i olika smaker. En fransk potatissallad ska innehålla mycket olivolja, gärna också vitlök och kapris. Jag gillar att knapersteka bacon och använda färdiggrillad kyckling. Det är gott. Även stark kryddkorv går bra. Rödlök och lite ansjovis kan man också använda. Sparris är också gott att ha i en potatissallad. Soltorkade tomater ser jag också i en del recept. Kanske kan vara gott.

Vilken potatissort brukar ni använda? Mjölig eller fast? Jag brukar ha fast potatis, små delikatesspotatisar. Vilka ingredienser är ett måste?

Recepttips på potatissallad:

Här är ett recept med ruccola och oliver, inte riktigt i min smak. Känns mera grekisk än fransk:
https://www.landleyskok.se/recept/fransk-potatissallad

Det här receptet är enklare:
http://www.javligtgott.se/fransk-potatissallad/

Här är ytterligare ett, med bl.a. gräslök och rödvinsvinäger. Nä, låter inte som någon större hit. Men att ha i rädisor är bra:
http://www.jennysmatblogg.nu/2012/06/25/fransk-potatissallad/

Dekorationstips:

Ett riktigt fint tips är att skära morötter i långa tunna skivor, gärna både orangea och gula och i andra färger om man hittar och lägga på toppen. Det blir jättevackert.

Så nu vill jag ha era bästa tips. Kan du inte skriva ditt recept eller länka till nåt bra tips i kommentarerna?

About the Author: Linnea

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *