Julklappsrusch. Här är lite av mina idéer

Jag älskar shopping, handla, men också gillar jag att leta presenter och julklappar. Jag försöker hitta bra presenter och tänker mycket på den jag köper till, försöker göra det på nåt personligt sätt så att det känns som om det ligger omtanke och lite tankemöda på presenterna. Om man ska ge lite julklappstips, vad är då bra julklappar? Det är ju sånt man köper för att man verkligen känner en person, sin mammas eller brors intressen och önskningar här i livet.

Eller så köper man något för att de behöver något speciellt just nu här i livet. Så om nån du håller kär har jobbat mycket och haft det svårt så kan en resa eller en spa weekend vara en perfekt present. Det är inte alla som hinner med att ta hand om sig själv. All tid går åt jobb, hem, barn, matlagning, städning, barn och så vidare. Kan man hjälpa till och ge dom man tycker om en extra skjuts åt rätt håll kommer de att uppskatta det. Om de är normala förstås. Om de är onormala vill jag inte ger dom nånting.

Fast de flesta är nog lätta att ge en bra julklapp till. Bra filmer till filmälskaren så klart. Kanske tillsammans med en signerad poster från favvo-skådisen? Whiskey-älskaren får så klart en flarra whiskey och en vacker, tjock presentbok om denna dryck som ett paket. Enklare, vanligare och mer självklara julklappar är biobiljetter och presentkort. Jag tror att presentkort på upplevelser, teaterbesök och liknande uppskattas mer än till butiker och vanliga prylar, typ Åhléns och sånt som man ändå ofta besöker.

Och en av de bästa presenterna, i alla fall till den godhjärtade och omtänksamme, är är att ge en gåva i någon annans namn till något bra ändamål. Det finns välgörenhets- organisationer som ofta glöms bort för att de inte har pengar att göra bra marknadsföring, som IM Sweden (Individuell Människohjälp) och Mercy Ships. Klicka på länkarna för att se vad dom gör och hur du kan hjälpa just dom.

You May Also Like

About the Author: Linnea

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *